perjantai 4. lokakuuta 2013

Testaa oletko valmis kasviväriin..

Värjäys synteettisillä väreillä allergisoi..

A olen saanut pahan allergisen reaktion synteettisistä väreistä
B värjäyksen aikana tai jälkeen on tuntunut kutinaa tai kirvelyä
C koskaan ei ole tuntunut edes pientä kutinaa eikä kirvelyä värjäyksen yhteydessä


Aina ei väri ole sitä mitä ajateltiin..

A olen hyvin avoin erilaisille väreille, en säikähdä pienistä ja kokeilut ovat kivoja
B  kunhan väri näyttää hyvältä silmissäni
C olen erittäin tarkka väristä ja tiedän tasan tarkkaan mitä haluan


Kaikkia värejä ei saada aikaiseksi..

A kaikki värit käy
B pidän kyllä lämpimistä sävyistä
C suosin ainoastaan kylmiä sävyjä


Luonnonkosmetiikka ei keräänny hiukseen ja hiuspohjaan sekä on turvallista myös ympäristölle..

A käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa
B olen harkinnut vaihtavani luonnonkosmetiikkaan
C voin kyllä kokeilla luonnonkosmetiikkaa


Millaisesta väristä sinä pidät..

A haluan luonnollisen värin
B välillä on kiva vaihtaa tyyliä
C pidän monivärjäyksistä ja rajuista väreistä


Kasvivärjäys on prosessi..

A olen kärsivällinen
B olen välillä aika kärsimätön
C olen äkkipikainen


Vaikutusajat ovat pidempiä ja osa väreistä vaatii päällekkäisiä värjäyksiä..

A voin istua väri päässä parikin tuntia tai lähteä kotiin myssy päässä
B tunnin vaikutusaika vielä menee
C tunti, pari vaikutusaikaa tai useampi värjäys peräkkäin on liikaa aikatauluuni


Luonnollinen hius vs. Muotoilutuotekierre..

A en käytä lainkaan tai kovinkaan paljoa muotoilutuotteita, ne joita käytän ovat luonnonkosmetiikkaa
B käytän kyllä muotoilutuotteita joka päivä
C muotoilutuotteet ovat intohimoni, niistä en luovu


Onko luonto ja sen tulevaisuus sinulle tärkeää..

A olen kiinnostunut ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä
B kyllä minä kierrätän
C ei yhden ihmisen teot vaikuta ympäristöön

***

Eniten A-vastauksia

Olet täysin valmis kasviväriin tai sinulle on jo tehty kasviväri!
Kiitokset avoimuudestasi ja kärsivällisyydestä. Sinusta tulee vielä onnellinen kasvivärin omistaja.


Eniten B-vastauksia

Olet melkein valmis kasviväriin.. Vähän lisää avoimuutta asiaan, niin olet valmis kokeilemaan kasvivärjäystä ja varmasti olet loppujen lopuksi tyytyväinen tulokseen. Suositeltavaa on myös siirtyä lonnonkosmetiikkaan ainakin hiustenhoidossa.


Eniten C-vastauksia

Et ole vielä valmis kasviväreihin. Kasvivärjäys on prosessi, jossa ei tehdä suuria muutoksia nopeasti. Ei myöskään suositeltavaa vaihtaa edestakaisin synteettisen ja kasvivärin välillä. Muista kuitenkin, että tilanne saattaa olla edessäsi kun joudut luopumaan synteettisistä väreistä allergian vuoksi ja vaihtamaan kasviväriin tai vaihtoehtoisesti luopumaan vallan värjäyksestä.


Jos kiinnostuit kasvivärjäyksestä, ota ihmeessä yhteyttä, niin sekoitellaan sinulle kaunis ja kestävä väri..

5 kommenttia:

  1. Hei! Yritin äsken lähettää kommentin Matkalla ekoon-blogiin, jossa oli linkattu tämän blogin tämä testi :) En kuitenkaan onnistunut lähettämään kommenttia (en jostain syystä onnistunut tekemään tiliä, joka oltaisiin vaadittu kommentoimiseen). Viitsisitkö siis välittää \tai vaikka kommentoida kommenttini Matkalla ekoon blogiin? :) Olisin kiitollinen! Ei muuten olisi pahitteeksi jos itsekkin haluat vastata (joihinkin tai vain pariin kysymykseen) ! :))
    Tässä se kommentti on:
    Hei! Luin äsken aiemmin kirjoittamiasi blogitekstejä kasviväreistä. Kirjotit postauksessa, että kasviväreillä värjätessä väri ei mene hiusten sisään vaan jää ns ulkopuolelle. Tarkoittaako se sitä, että kasvivärit ei muuta omien hiusten luonnollista väriä? Siis sitä väriä kun antaa hiusten kasvaa värjäyksen jälkeen eli juurikasvua.
    Toisin kuin silloin kun värjää "tavallisilla" väreillä (niitä vissiin sanotaan synteettisiksi tai kemikaalisiksi väreiksi), niin eikö ne värit vaikutakkin hiusten omaan pigmenttiin, ainakin jos värjää useampaan kertaan? Ainakin monilla jotka ovat värjänneet näillä ns "tavallisilla" hiusväreillä esim 5 vuoden ajan n. 10 kertaa, juurikasvu näyttää tummanruskealta\harmaalta. Tiivistettynä, vaikuttaako kasvivärillä värjääminen hiusten omaan luonnolliseen pigmenttiin? entä synteettisillä väreillä värjääminen?
    Onhan Sante hiusvärit juuri tuollaista kasviväriä josta puhuit aiemmissa kasviväri postauksissa? Onko muuten totta että jos värjää kasvivärillä, sen päälle ei tartu muun väriset kasvivärit, vaan pitäisi antaa oman värin kasvaa ensin jolloin tarttuisi joku muu väri?
    Entäs nämä Elumene värit, onko jotain mielipidettä?
    Oho, tulipas pitkä viesti ! Vastausta odotellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Pahoittelen vastauksen viivästymistä, minulle kun ei tosiaan tule postia viesteistä.
      Kasvivärillä pystyy kyllä muuttamaan oman hiuksen väriä, mutta vaalennusta ei saada aikaan, kirkastusta kyllä ja tummennus onnistuu.
      Tyvikasvu ei tule niin selkeästi esille kasvivärin kanssa, koska hius ei läpivärjäydy ja väri jää eloisaksi. Tietysti jos oma hius on vaalea ja halutaan väristä tumma, tottakai tyvikasvu erottuu.
      Tyvikasvu on siis tottakai aina sen sävyinen kuin oma hius on. Jos on luonnostaan maantienharmaa hius, se myös on sen värinen.. Kasvivärillä saadaan kuitenkin hieno kiilto ja sävy hiukseen. Mitä useammin värjää päällekäin, sitä vahvemmaksi hius tylee ja väristä tulee intensiivisempi.

      Santen värit ovat oikein hyviä kasvivärejä, mutta mitään suurta muutosta ei kannata odottaa kuin korkeintaan punaisessa.
      Ja koska kasvivärit ovat hentoja värejä, ei suuria muutoksia saada ja värin muuttaminen esim punaisesta vaaleampaan on hankalaa. Tummennus kyllä onnistuu, joten riippuen tilanteesta, saattaa olla, että väri täytyy kasvaa pois.
      Santen värit sisältävät eri kasvien värejä, henna, indigo ja cassia, mutta myös muita sävyjä, jokaisessa paketissa on selvitys mitä ne sisältävät.
      Tuohon en osaa vastata, että miksi paketissa lukee noin, ehkä mahdollisen herkistymisen takia, koska voi olla kasveille myös allerginen. Tai iho voi värjääntyä..

      Toivottavasti vastaus ei ollut liian sekava ja sait asiaan selvyyttä.. Ehkä tosin taisi tulla vastaus liian myöhään, mutta toivon, että olet jo kokeillut kasviväriä tai haluat kokeilla.. Suosittelen! :)

      Poista
  2. *Ai niin ja osaatko muuten sanoa mitä kaikkea Sante väri silsältää? (esim vaalea ja oranssi). Ja miksi Sante hiusvärissä lukee "vältä kosketusta ihon kanssa" jos siinä on pelkkiä luonnonaineita? (ei kai se pitäisi haitata)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta! Tarkoitin siis sitä että vaikuttaako kasviväreillä, entä tavallisilla väreillä värjääminen omaan hiusväriin, siis jos antaa omien hiuksien kasvaa! Koska tosi monilla joilla on ennen ollut esim vaaleampi oma hiustenväri, on kai muuttunut sellaiseksi tummanruskea\harmaaksi kun on värjännyt paljon "tavallisilla" väreillä monta kertaa, tiedäthän? Voisitko muuten vielä kommentoida ton ensimmäisen kommenttini siihen Matkalla ekoon blogiin, jos hänellä olisi vielä sanottavaa, esim tosta Elumene väreistä tai muusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopioin viestisi Arjan blogiin. Kasvivärit ja synteettiset värit eivät vaikuta omaan hiusväriin, vaan aika ja ikä. kun on pitkään värjännyt hiuksia, ei enää muista miltä oma hiusväri näyttää ja ajan saatossa esim. vaalea oma väri muuttuu tummemmaksi. Harmaantuminen myöskään ei ole yhteydessä värjäämiseen.
      Elumen värit eivät ole täysin ekologisia, mutta vähemmän pahoja kuin tavalliset synteettiset värit.
      Kannattaa vaikka ihan käydä liikkeessä keskustelemassa asiasta, niin on helpompaa ja nopeampaa. Mukavaa kevään jatkoa..! :)

      Poista